Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

A magyarok is rrepltek az amerikai ingatlanpiacra

2008.09.29

A magyarok is rrepltek az amerikai ingatlanpiacraA dollr rfolyamnak kzelmltbeli vltozsval ismt kzppontba kerltek Miami, illetve Florida ms, jonnan pl vezetei, elssorban a klfldi vevk jvoltbl - mondta az [origo] rdekldsre Kovcs Lszl, a Florida Investment Marketing Inc. munkatrsa.

A magyarok tbbsge hitelbl vsrol, fknt 400 s 800 ezer dollr kztti, j pts ingatlanokat. Az ilyen laksok tbbsge mg a havi 1800 dollros kzs kltsg, az ingatlanad s a banki trlesztrszlet mellett is j zletnek bizonyulhat a magyarok szmra is.

"A kzelmltban egy 870 ezer dollrrt knlt ingatlant 650 ezer dollrrt vsrolt meg az egyik gyfelnk" - emltett egy jellemz pldt Kovcs Lszl. A jelents rkedvezmnyen fell az pttet a vev ignyeinek megfelel bels kialaktst is vllalta. A beruhzkat ugyanis ersen szorongatjk a jelenlegi piaci viszonyok, gy kszek arra, hogy szinte bekerlsi ron rtkestsk az elkszlt ingatlanokat - mondta Kovcs Lszl.

Floridban pldul tallni 85 ngyzetmteres lakst 400 ezer dollros ron, amibl akr 300 ezer dollr kinti bankklcsnbl fedezhet. Ha a lakst brbe adjk, a brleti dj sszege havi 1800-2100 dollr krl alakul. Megjegyzend azonban, egy ilyen befektetsnek lagalbb ngy v a megtrlsi ideje, s kedveztlen esetben tbb ezer dollrral nhetnek mg a tulajdonos kiadsai.

E pillanatban lehetetlennek tnik, hogy a kvetkez hrom vben megtrlssel lehetne kiszllni az effle zletekbl. Az viszont biztos, hogy jelenleg olyan laksokat kapnak a vevk a pnzkrt, amelyek mg az v elejn is jval tbbe kerltek volna.


vissza
 

Partnereink

Hirdetsek