Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

Vegyen ingatlant Cipruson s Dl-Afrikban!

2007.06.19

 Vegyen ingatlant Cipruson s Dl-Afrikban! Karib-tengerparti villa, szak-zulufldi rezidencia, dl-afrikai fldbirtok, dubai apartman, ciprusi trsashz, snai-flszigeti szlloda – csak nhny az egzotikusan cseng klfldi ingatlanok sorbl, ha netaln valami klnlegesre vgyunk a „hagyomnyos” horvtorszgi, spanyolorszgi, netn ausztriai befektetsi knlatok utn. De a magyarok nagyon vatosak.

„Szp szmmal akadnak rdekldk dl-afrikai, mexiki ingatlanokra, brazil telkekre, m az utols pillanatban ltalban lemondanak rla, attl tartva, hogy esetleg mgsem grkeznek megbzhat befektetsnek, illetve jogi akadlyok merlhetnek fel a vteli gylet sorn a kevsb ismert orszgban” – magyarzza Kemecsei Lvia a FigyelNetnek. A Suninwest hazai kpviseletnek igazgatja gy tapasztalja, hogy a klfldi ingatlant keres vagyonosabb magyarok vgl olyan trsgek mellett teszik le a voksukat, amelyek ismertebbek krkben. Ilyenek pldul Florida vagy Montenegro, ahol szintn szp szmmal vrjk luxusingatlanok a vsrlkat. „Az eddigi legdrgbb gyletnk egy floridai ingatlan eladsa volt, 200 milli forintrt” – mondta el Kemecsei Lvia.

Dl-Afrika: olcs laksok

Mg 1999-ben Dl-Afrikban egy lakhz tlagos rtke 30 ezer dollr (kzel 5,5 milli forint) krli szinten mozgott, addig t vvel ksbb mr a 70 ezer dollrhoz (12,8 milli forint) kzeltett, azaz az ingatlanok ra vente mintegy 22,3 szzalkkal emelkedett. A prognzisok szerint 2008-2010 kztt a lakingatlanok tlagos ra elrheti a 140 ezer dollrt (25,5 milli forint) is, m ezzel korntsem zrul le az emelkedsi tendencia. Ebben szerepet jtszik az is, hogy a dl-afrikai ingatlanrakat az egyik legalacsonyabbknt tartjk szmon a vilgon. Mikzben Londonban egy ktszobs lakshoz tlagosan 832 ezer dollrrt (152 milli forintrt), Torontban 330 ezer dollrrt (60 milli forint), Madridban 375 ezer dollrrt (68 milli forintrt) lehet hozzjutni, addig Johannesburgban mindssze 50 ezer dollrrt (9 milli forintrt).

Az elemzk szerint a dl-afrikai ingatlan-rali mg minimum nyolc vig eltarthat, vente legalbb 20 szzalkos nvekedst grve. St, magukra a fldterletekre is szmottev rnvekedst grnek az ingatlankzvett irodk. A 2010-es futball-vilgbajnoksg pedig tovbb emelheti az ingatlanrakat. gy 2008-ban akr 140 ezer dollrra (kzel 25 milli forintra) is feltornszhatjk magukat a helyi laksrak.

Szlbirtok s struccfarm

Dl-Afrikban nemcsak farm, rezidencia s tengerparti villa, hanem szlltetvnyek, illetve struccfarmok kzl is vlogathat az rdekld. A Western Cape tartomny hres bortermel vrosban, Paarlban lv 11,8 hektros farmhoz, melyhez egy ngy hlszobt, ngy frdszobt is magban foglal hz, lovarda s szemlyzeti plet is tartozik, krlbell 900 ezer dollrrt (165 milli forintrt) lehet hozzjutni. Mintegy 540 ezer dollr (100 milli forint) kifizetse utn mr egy 450 hektros struccfarm s 100 struccmadr tulajdonosv vlhat az rdekld, m ha inkbb borszkodsra adnnk a fejnket, akkor tbb mint 20 milli forinttal a zsebnkben is bele lehet mr vgni a birtokvsrlsba. A neves Western Cape szlvidkn egy 103 hektros szlst 1,5 milli dollrrt (278 milli forintrt) lehet megszerezni. Ha kikapcsoldsra is vgyunk, az szak-zulufldi Thanda Vadrezervtumban ltestett 500-1000 ngyzetmteres alapterlet, 3-44 hektrnyi flddel is rendelkez luxusrezidencik egyikbe is befektethetnk, melyeket 4,5-10 milli dollr (825 milli-1,8 millird forint) kztti sszegrt knlnak.
vissza
 

Partnereink

Hirdetsek