Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Oktats

Kedden jelenti be az oktatsi reform msodik temt Hiller Istvn

2006.06.26

Kedden jelenti be az oktatsi reform msodik temt Hiller IstvnA miniszterelnk elmondta: Hiller Istvn oktatsi s kulturlis miniszter kedden rszletes tjkoztatst ad a kz- s felsoktatsi reformrl, majd benyjtjk az ehhez kapcsold trvnyjavaslatokat.

Gyurcsny Ferenc az egszsggyi reformmal kapcsolatban gy tjkoztatott, augusztus vgig kidolgozzk a szksges trvnymdostsokat, az v vgig jabb trvnycsomagrl s a nyugdjrl dntenek.

Hozztette, 2007-ben elfogadhatjk az ehhez kapcsold trvnymdostsokat, melyek 2008. janur elsejtl lpnnek hatlyba. jsgri krdsre vlaszolva a miniszterelnk szlt arrl, hogy jlius 31-ig, de legksbb augusztus vgig dntenek arrl, legyen-e vizitdj, a tbb-biztosts rendszer krdsben pedig az v vgig hoz dntst a kormny.

A kzigazgatshoz kapcsold trvnymdostsokrl szlva Gyurcsny Ferenc azt mondta, ha nmelyikhez nem lesz meg a ktharmados tmogats, "pnzgyi sztnzkkel" teremtenek j feltteleket.

A szakpolitikai reformokkal kapcsolatosan a kormnyf arrl beszlt, hogy szerdn ismertetik a szocilis kompenzcis rendszert, ami a gzrra vonatkozik, az utna kvetkez hten a helykzi tmegkzlekeds talaktsa s finanszrozsnak krdsei kerlnek napirendre.

Gyurcsny Ferenc elmondta mg, hogy jlius 31-ig trgyaljk az j Magyarorszg program fejlesztseket illet rszleteit, melyekrl szeptember vgig dntenek, oktber elejn nyjtjk be Brsszelnek s a kvetkez v elejn rjk ki a plyzatokat.

A nyr vgn, augusztus 31-n s szeptember elejn jra Balatonszdn lsezik a kormny, ekkor vitatjuk meg a konvergencia-programot, az egszsggyi reform els csomagjt, a Nemzeti Fejlesztsi Terv trsadalmi vitjnak tapasztalatait s az j brezsi szablyozst - kzlte a miniszterelnk.
vissza
 

Partnereink

Hirdetsek