Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Oktats

Tbb mint 100 milli forintos oktatsi program az energiatudatossgrt

2008.06.09

Tbb mint 100 milli forintos oktatsi program az energiatudatossgrt"Meghatrozan fontos egyttmkdsi megllapodst rtunk al, amely tlmutat egy cg s egy minisztrium egyttmkdsn" - mondta el Hiller Istvn az egyttmkdsi szerzds alrsakor. A trca vezetje kiemelte: hagyomnyosan j a kapcsolat az E.ON s az OKM kztt. Az E.ON 2007-ben f tmogatja volt a nmetorszgi magyar vadnak, az Ungarischer Akzentnek, s a cg tvehette a Kultra Tmogatja djat is.


"Az E.ON s a minisztrium sikerre vitte az zleti let s a kultra egyttmkdst, az Art&Business finanszrozsi formt, s most ezt a gyakorlatot ltetjk t az oktatsba" - folytatta Hiller Istvn. A megllapods tbb mint 100 milli forint rtkben biztostja az E.ON szerepvllalst a magyar kzoktats fejlesztsben.


Konrad Kreuzer, az E.ON Hungria igazgatsgnak elnke hangslyozta: "Az energia komplex, de mindannyiunk jvjt tekintve fontos terlet. Egyre fontosabb egy alaptuds megszerzse, hogy felelsen tudjunk dnteni a mindennapokban is energiafelhasznlsunkrl. Az E.ON a trsadalmi felelssgvllals szerves rsznek tekinti, hogy az energiatudatossgot s a fenntarthat fejldst elsegtse a magyar trsadalomban is. Az Energia Kaland nev j energiaoktatsi programon keresztl az E.ON nemzetkzi energetikai szaktudsval szeretn tmogatni a felnvekv genercikat - egyttmkdve az iskolkkal - abban, hogy ezt a tudst modern s kreatv eszkzk segtsgvel minl knnyebben elsajtthassk."


A 2010. december 31-ig szl egyttmkdsi megllapods alapjn az OKM s az E.ON kzs - az orszg valamennyi ltalnos s kzpiskoljhoz eljut - oktatsi programot indt. A program clja, hogy a fenntarthat fejlds rdekben az energiatudatossg jelents mrtkben nvekedjen Magyarorszgon. Az E.ON energiaoktatsi programja olyan komplex kreativitst fejleszt oktatsi csomag, mely az ismereteken alapul tuds mellett a tanulk kompetenciafejlesztsre is hangslyt helyez.


Az OKM szakmai tmogatst nyjt egy, az iskolai tantervhez kapcsold oktatsi programsorozat kidolgozshoz, az oktatk megfelel felksztshez. Elsegti az E.ON ltal tervezett programok megvalsulst, segtsget nyjt a plyzatok kidolgozsban, szervezsben s rtkelsben.


"Az energia rtkes, az energia rdekes." Ez a szlogenje a ma tjra indul oktatsi program els elemnek, a www.energiakaland.hu oktatsi portlnak, ahol a fiatalok az iskolai termszettudomnyos rkkal sszhangban, interaktv formban megismerhetik az energival kapcsolatos krdseket, problmkat. Az "energiaportl" 4 korosztly (6-18 v) szmra biztostja jtkos formban az ismeretszerzst, a krnyezettudatos gondolkods elsajttst. A nemzetkzi tapasztalatokon alapul Energiakaland portl magyarorszgi kialaktsban energiaipari s pedaggiai szakrtk is rszt vesznek.


A most indul portlt a kzeljvben szmos jabb programelem kveti. 2008 s 2010 kztt orszgos plyzatokon, s programokon vehetnek rszt a kzoktatsi intzmnyek. Kirndulsokon, nyri tborokon s klnbz rendezvnyeken a tanulk s tanrok megismerhetik az energiavilg rszeit. A pedaggusok szmra az E.ON s az OKM oktatsi segdanyagokat kszt. Kln plyzati lehetsgek nylnak az koiskolk szmra.

vissza
 

Partnereink

Hirdetsek