Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Adzs

Az is megkapja az szja-visszatrtst, aki nem kapott levelet a NAV-tl

2022.02.08

A Magyar Közlönyben egy hónapja jelent meg az a határozat, amely szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hamarosan tájékoztatást küld az szja-visszatérítéssel kapcsolatban az arra jogosultaknak, sokan viszont ezt nem kapták meg. Akik postán keresztül kérték a kézbesítést, legkésbb február 14-ig kapják meg az errl szóló levelet.

A rendeletbl nem derült ki, mi a levél tartalma, és többen is attól tartottak az érintettek közül, hogy ha nem érkezik meg a levél, lecsúszhatnak a pénzrl. A Világgazdaság viszont nemrég megtudta, hogy a gyermeket nevel szülknek tájékoztató levél nélkül is jár az adó-visszatérítés.

A lap több olvasói észrevételt is kapott a levél késésérl, ezért megkereste a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, és az alábbi választ kapta: A levelek általános tájékoztatást tartalmaznak, konkrét számadatokat a visszatérítés összegérl nem. Az szja-visszatérítés ellegének kiutalása nem függ a tájékoztató levél kézhezvételétl vagy annak idpontjától.

Bár a NAV konkrét említést válaszában nem tett arról, hogy az érintettek miért nem kapták meg a levelet, annak sem kell hosszasan várakoznia, aki a bankszámlájára várja a pénzt.

 

Február 15-ig ugyanis mindenki megkapja a visszatérítést, ami háztartásonként 1,6 millió forintot is jelenthet. Amennyiben a NAV nem ismeri a jogosultak kiutalási adatait, és a VISSZADO-nyomtatványt sem töltötte ki az adózó december 31-ig, akkor sem esik el az összegtl.

Az illetnek ugyanis az idei adóbevallásában szükséges majd megigényelnie az szja-visszatérítést.


vissza