Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Adzs

Ebben az esetben hamarabb utaljk ki az szja-visszatrtst

2022.02.23

Azok a családok, amelyek az adóbevallásukban veszik igénybe az adóvisszatérítést, az eredeti határidnél korábban kaphatják kézhez az összeget – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltett videóüzenetében szerdán.

Az adóbevallások beérkezését követen a 30 napos utalási id helyett két héten belül visszautalják a családoknak a tavaly befizetett személyi jövedelemadt – tájékoztatott. A fentiek elssorban az egyéni vállalkozókat, az stermelket és azokat érintik, akik elmulasztották határidben leadni a nyilatkozatukat.

A gyermeket nevel szülk már több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez a családi adóvisszatérítéssel – ismertette Varga Mihály. Hozzátette: azzal számolnak, hogy az adóbevallásokban érvényesített visszatáérítéssel ez az összeg több tízmilliárd forinttal emelkedhet. 

A tárcavezet úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság teljesítménye lehetvé teszi a kifizetéseket; a tavalyi volt az elmúlt 30 év legnagyobb gazdasági növekedése, amely egyben els az uniós rangsorban. A minisztérium idén is jóval 5 százalék feletti bvülésre számít – mondta Varga Mihály.


vissza