Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Belfld

Szijjrt Pter: letben lv magyar tszrl kaptunk informcit az izraeli hatsgoktl

2023.11.29

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.

 
 

A minisztérium tájékoztatása szerint a tárcavezet a NATO külügyminiszteri ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az öt magyar állampolgárságú túsz közül hármat szabadon engedtek az utóbbi napokban, miután a Hamász bejelentette, hogy a tzszünet alatt nket és gyerekeket adnak át fogolycsere keretében.

Rajtuk kívül két olyan, magyar állampolgársággal is rendelkez férfiról lehetett tudni, akikrl ezidáig nem rendelkeztünk információval, így feltételezések szerint a terrorszervezet fogságában lehetnek- tájékoztatott.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány nemrég értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amelynek értelmében az érintettek egyike életben van, és továbbra is a Hamász tartja fogva.

Természetesen ahogyan a gyermekek és a hölgy szabadon bocsátása érdekében megtettünk mindent, úgy megteszünk mindent annak érdekében is, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkez férfit is sikerüljön kiszabadítani a fogságukból - szögezte le.

"Persze minden relatív, de a jelenlegi körülmények között jó hír, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkez férfiból az egyikrl tudjuk, hogy él" - mondta.

 

"Sajnos túszként tartja t fogva a Hamász, de mindent megteszünk azért, hogy amennyiben lehetség lesz már arra is, hogy a férfiak kiengedésérl beszéljünk, akkor is ott legyen azok között, akiket majd elengednek" - tette hozzá.


vissza