Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Biztosts

Rekordvet zrt az ING

2007.05.02

 Rekordvet zrt az ING Az ING Biztost Zrt. tavalyi ves djbevtele 116 millird forint volt, ami ves sszevetsben 37 szzalkos nvekedst jelent – kzlte Bords Gyrgy. Az elnk-vezrigazgat a pnzintzet cstrtki sajttjkoztatjn kiemelte: piaci rszesedsk 28 szzalkos, s a piac msodik szereplje, az OTP Garancia ves rbevtele 70 millirddal kevesebb, 45,9 millird forint volt 2006-ban.

Az ING biztost tavaly 58 ezer j egyni letbiztostsi szerzdst kttt, gy a kontraktusok sszestett szma 437 ezer volt 2006 vgn. A trsasg els embere azt is elmondta, hogy az els negyedv mg nem vgleges adatai szerint rbevtelk ves sszevetsben 15-20 szzalkkal ntt.

Nem panaszkodnak

Hasonlan sikeres vet zrtak az ING Nyugdjpnztrak: a tagsg 25 ezer fvel, a kezelt vagyon 28 szzalkkal ntt tavaly, gy a tagok szma az v vgn 463 ezer, a kezelt vagyon rtke pedig 320 millird forint volt. Az ING Magnnyugdjpnztr nett hozama 8,05, az ING nkntes Nyugdjpnztr hozama pedig 9,33 szzalkos volt; mindkt szm magasabb az adott gazat tavalyi tlaghozamnl.

Nem panaszkodott az ING Alapkezel Zrt. vezetse sem: a csoport ltal kezelt vagyon tavaly 15 szzalkkal, 800 millird forintra bvlt; kiemelked, 45 szzalkos hozamot rt el pldul az Eurpai ingatlancgek rszvny eszkzalap, s a hivatalos rtkels szerint a cg 14 msik befektetsi alapjval sem lehetett mellfogni.

A hazai piac sajtossgairl szlva Andrew A. Cohen, az ING Biztost Zrt. elnk-vezrigazgatja kiemelte, hogy a magyar csaldok a biztostsi piac dinamikus bvlse ellenre is rendkvl alulbiztostottak: a tbbsg valamelyik keres tagjnak halla esetn csak annak egy vnyi jvedelmt kapja meg biztostsi sszegknt, ami – figyelembe vve a temets 400-500 ezer forintos kltsgt is – nagyon kis sszeg.

Ntt az ngondoskodsi knyszer

A megszortsok jelentette sokkhatst rszben hitelbl tomptjk a magyarok, ezrt biztostssal kombinlt hiteltermkek rtkestsben lt jelents nvekedsi lehetsget a trsasg – fogalmazott Kovcs Zsolt, a biztost rtkestsi gyvezet igazgatja. A szakember szerint a megszortsok nyomn jelentkez ngondoskodsi knyszer j, de kis kockzatvllalsi hajlandsg gyfelek jelennek majd meg a piacon.

Kovcs Zsolt egybknt arra szmt, hogy az elmlt hrom s fl tzsdei vgtja s az ezt kvet pldtlan hozamok nyomn a piaci szereplk rdekldse lassan a tbb biztonsgot nyjt instrumentumok fel fordul.

Nyitott krdsek

A biztostsi piacot az elmlt vekben felkavar Brkernetrl is esett sz az ING sajttjkoztatjn. Bords Gyrgy szerint a trsasg neve flrevezetheti az gyfeleket, mert egy biztostsi brker valban a legjobb konstrukcit ajnlja gyfelnek, a Brkernet viszont tbbes gynkknt mkdik: az ING, az Allianz s az OTP Garancia termkeit sem forgalmazza.

Lapunk krdsre az elnk-vezrigazgat elmondta: az egszsgbiztostsi piacra lpsrl mg nem dntttek, mivel egyelre a politika sem dnttt az gyben.
vissza