Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Gazdasg

A valaha volt legnagyobb fizetsemelst kapjk a tanrok s vnk, februrban mr gy jn az emelt

2024.01.23

Legkésbb január 30-ig minden pedagógus megkapja a hivatalos értesítést az t érint béremelés pontos összegérl, február elején pedig valamennyien a számlájukon fogják látni a megemelt fizetést - mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára hétfi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 
 

Rétvári Bence közölte, hogy a mostani a valaha volt legnagyobb fizetésemelés a magyar pedagógusok körében, 2022 és 2025 között összesen 93,5 százalékkal növekednek a bérek.

 
 

A mostani emelésnek köszönheten februártól a pályakezdk jogszabályban meghatározott legkisebb bére gyakornokként bruttó 528 ezer forint lesz.

Pedagógus I. kategóriában legkevesebb 538 ezer forintot, pedagógus II. fokozatban 555 ezer forintot kereshetnek az oktatók és nevelk, míg a mesterpedagógusok fizetése 630 ezer forintról indul, a kutatótanárok bérének alsó határa pedig 750 ezer forint lesz.

A döntés mintegy 140 ezer embert érint - jelezte, hozzátéve: a folyamat nem áll meg, mivel a kormány 2030-ig vállalta, hogy a diplomás átlagbérrel együtt mozgatja a tanárok fizetését.
Az államtitkár megjegyezte: az átlagnál nehezebb feladatokat ellátó, hátrányos helyzet területeken dolgozóknak a fentieknél is 20 százalékkal nagyobb fizetést garantál a törvény.


vissza