Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Gazdasg

Fontos hatrid jr le, rengeteg auts rintett

2023.11.28

Pénteken zárul az év végi kampány, eddig dönthet 850 ezer gépjárm üzembentartója arról, hogy lecseréli-e év végi évfordulós kötelez biztosítását. Több tízezren válthatnak szolgáltatót.

 
 

Alig néhány napja maradt 850 ezer gépjárm, köztük közel 450 ezer személygépkocsi üzembentartójának arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelez biztosítását vagy sem: a felmondásoknak péntek éjfélig el is kell jutniuk a biztosítókhoz – hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A szervezet tapasztalatai szerint a kampány idén is aktivizálta az érintetteket, akik közül az idszak végére 70-80 ezren váltják kgfb-szerzdésüket egy kedvezbbre.

Piaci szereplktl kapott visszajelzések azt mutatják, hogy az idei év végi kampányban megkötött új szerzódések átlagdíja mintegy 15 százalékkal, vagyis közel kéthavi összeggel múlja felül a tavalyi hasonló értéket.

 
 

Az egyes jármvekre vonatkozó lehetségek azonban jelentsen eltérhetnek egymástól, ezért célszer minden érintettnek a még rendelkezésre álló idben gyors egyedi kalkulációval megismerni a következ idszakra elérhet díjakat.

A vonatkozó törvény úgy rendelkezik, hogy az év végi évfordulós szerzdések felmondásainak legkésbb december 1-jén éjfélig be kell érkezniük az illetékes biztosítóhoz – mondta Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke.

Emiatt pénteken már az összehasonlító alkuszi portálok is csak korlátozásokkal, általában a nap els felében fogadnak be ilyen megbízásokat. Tehát nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a döntést, de aki mégis így határoz, az akkor mehet biztosra a felmondás kapcsán, ha felkeresi az érintett biztosító valamelyik ügyfélszolgálatát, így szerezve igazolást a felmondás beérkezésérl – tette hozzá.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kampányban váltók mintegy 20 százaléka a most következ 3-4 napra hagyta a döntését - írja a Világgazdaság. Ez azért kockázatos gyakorlat, mert az az autós, akinek a felmondása nem érkezik be határidn belül a biztosítójához, automatikusan a következ egy évre megállapított új díjon viszi tovább a jelenlegi kötelez biztosítását. Ha ennek ellenére egy másik szerzdést köt, az a törvény értelmében érvénytelen lesz.


vissza