Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Gazdasg

Nagy bejelentst tett a Vodafone a djakrl, ez szinte minden gyfelket rinti

2023.10.26

A Vodafone Magyarország a KSH fogyasztói árindex alapján meghatározott inflációkövet 22,01 százalékos díjkorrekció helyett jelentsen kedvezbb, mindössze 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmaz a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi elfizetési díjainak esetében. A vállalat emellett bejelentette, hogy ezen ügyfelek számára nyújtott egyes kedvezmények mértéke is 15,4 százalékkal emelkedik majd 2024 márciusától. Az érintett ügyfelek a decemberi számlalevelekkel együtt kapnak hivatalos tájékoztatást a tarifákat és a kedvezményeket is érint díjváltozásról.

 
 

Az elmúlt hónapok kedvez gazdasági hatásainak köszönheten - az infláció csökkenése, illetve a hírközlési szolgáltatókat terhel közmadó, illetve a távközlési pótadó fokozatos kivezetése –, továbbá az ügyfelek anyagi terheinek mérséklése érdekében tett váratlan lépést a Vodafone Magyarország.

A vállalat ugyanis a várakozásokkal ellentétben az elz évi fogyasztói árindex – a díjkorrekció tárgyévét megelz naptári év augusztus 31. napja és az azt megelz naptári év szeptember 1. napja közti idszak átlaga – alapján számított 22,01 százalékos díjkorrekció helyett kedvezményes díjkorrekciót alkalmaz. Ez 15,4 százalékos mértéket jelent majd a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi elfizetési díjában - áll a vállalat közleményében.

 
 

Most elször fordul majd el, hogy az inflációkövet díjkorrekciót a szolgáltató nem a januári, hanem a 2024 márciusi elfizeti számlákban érvényesíti majd. Ráadásul a vállalat a díjkorrekcióval megegyez mértékben, azaz 15,4 százalékkal növeli a lakossági és a kisvállalati szegmensben az elfizetk által igénybe vehet egyes kedvezmények mértékét is.

Mindezeknek köszönheten a Vodafone Magyarország éves szinten közel 40 százalékkal mérsékli a lakossági és kisvállalati ügyfelek anyagi terheit a 22,01 százalékos automatikus díjkorrekcióhoz képest.

A Vodafone a hazai távközlési szolgáltatók közül elsként reagált a küls gazdasági tényezk kedvez alakulására - írják.


vissza