Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

Ismt bvl a fvrosi fizetparkol-zna

2008.09.29

Ismt bvl a fvrosi fizetparkol-znaA II. kerleti kpviseltestlet mg a nyron dnttt arrl, hogy olyan tvolsgra tolja ki a fizet vezet hatrt, amelynl felttelezhet, hogy a krnyez utckban mr nem ri meg letenni az autt az ingzknak - tudta meg az [origo].

Ha a hten gy dnt a fvrosi kzgyls, akkor hamarosan fizet vezet lesz a Trombits t, a Lorntffy Zsuzsanna t, a Fillr utca, a Lvay utca, az Alvinci t, az Als Trkvsz t, az Eszter, az lds, a Szemlhegy, az Ady Endre utca, a Bimb t, a Ribry utca, a Marczibnyi tr s a Garas utca ltal hatrolt terlet, belertve a hatrol utckat is - kzltk a kerlet vroszemeltetsi osztlyn. Ugyanakkor csaknem 1000-1100 j parkolhelyet alaktanak ki.

A kerlet a dntst azzal indokolta, hogy a parkolsi vezet kls rsze gyakran res: aki parkolsi djat fizet, az a bels terleteket veszi ignybe ugyanannyi pnzrt, a hatrol utck viszont zsfoltak, a lakk gyakran nem tudnak megllni a sajt hzuk kzelben, s gyakori a szablytalan parkols is.

Ezrt olyan tvolsgra toljk ki az vezethatrt, amelynl felttelezhet, hogy a krnyez utckban mr nem ri meg letenni az autt. Az j helyeken a parkolsi djak cskkennek, s megsznik az idkorltozs - ezzel szeretnk elrni, hogy az res parkolhelyeket is hasznljk az autsok, s cskkenjen a znkat hatrol utckon a zsfoltsg. Az nkormnyzat a bvtsbl nem szmt tbbletbevtelre, de vesztesggel sem kalkull.

Hasonl vltozssal szembeslnek az autsok a III. kerletben, a HV vonaln. A Hvzi s a Bogdni t ltal hatrolt terleten egszen a Duna-partig tart majd a fizet zna. Ugyancsak fizetni kell a Bcsi ton, a Nagyszombat utcban, valamint a Tmr utcban s krnykn - mondta az [origo]-nak Ambrus Balzs, az budai nkormnyzat sajtreferense, szintn azzal indokolva a lpst, hogy borzalmas a zsfoltsg az utckban.

A Ferencvrosban is szmthunk azzal, hogy tbb helyen kell majd fizetni. A tervek szerint a Bokrta utca, Mester utca, Haller utca, lli t, illetve a Haller utca, Mester utca, Tth Klmn utca, Soroksri t ltal hatrolt terlettel bvitik a fizet vezetet. Csepel pedig az Ady Endre t, Tncsics utca, Karcsony utca, II. Rkczi Ferenc utca ltal hatrolt rsz bevonst kezdemnyezi.


vissza