Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

Szzmillirdos fejlesztsek a Balatonnl

2007.06.19

 Szzmillirdos fejlesztsek a Balatonnl A „Ki lesz a Balaton?” krdsre lehet, hogy csak az SCD Csoport tudna pontos vlaszt adni – a sajt befektetsei ismeretben. A cg ugyanis az elmlt vekben felvsrolta a Sitour Rt.-t, a Balatontourist Rt.-t s a Zalatour Kft.-t. A csendes akvizci eredmnyeknt sszesen 170 hektr (1.7 milli ngyzetmter) felett rendelkeznek, sszesen 21 egysgre bontva. (Ebbl hat egysg nagyobb, mint tz hektr, ht egysg t s tz hektr kztti, nyolc egysg kisebb, mint t hektr) A 2005-s tulajdonszerzst kveten mra mr kialakult a stratgia, miknt szeretnk hasznostani a birtokukba kerlt terletek adottsgait, lehetsgeit. Az v elejn mutattk be a 21 teleplsi nkormnyzatot rint 24 projektet, melyek teljes beruhzsi kltsgt 104 millirdra tervezik, s ht v alatt valsulna meg.

Befektettrsa(ka)t vrnak

Az idei szezonban a balatoni nyaralk mg nem rzkelnek lnyegi vltozst. Az SCD 23 dlhelybl 21 ugyangy kinyitott, mint sok ve mr. A stratgia szerint viszont csak kilenc fog megmaradni a jelenleginek megfelel funkcival. A tbbit fejlesztik, tptik, jragondoljk a hazai s nemzetkzi szakemberek segtsgvel.

Az SCD nem csinl titkot belle, hogy nemzetkzi befektettrsat keresnek a projektek megvalstshoz. Ezzel egy idben zemeltetkkel trgyalnak, akik majd a fejlesztsi elkpzelseket megvalst projekteket mkdtetik. Klfldi szllodalncok, szrakoztatparkok zemeltetit, megfelel nemzetkzi zleti tapasztalatot keresnek partnerknt. Mindazokat, akik majd sajt bevlt csatornikon, sajt eszkzeikkel npszerstik vendgeik krben az „j Balatont.”

j Balaton: tematikus rgik

A fejleszti elkpzelseket t tma kr csoportostottk: a Balaton-felvidk a kulturlis rtkek s a termszeti szpsgek rgija lesz. A Nyugat-Balaton a wellness- s az koturizmus, a dli part a szrakozs, mg a t keleti, dl-keleti szakaszt a magas kategris szabadids tevkenysgek centrumaknt hasznostjk. Szakemberek szerint a t krnyki tmegturizmusnak immr befellegezett; a lngosos, olcs szllshelyes, szabadstandos vilgnak vge. Csak professzionlis fejlesztsekkel, hatrozott elkpzelsekkel lehet a Balatont gazdasgi s trsadalmi rtelemben is fellendteni.
vissza