Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Ingatlan

„vegblna” is lesz a megjul Duna-parton

2007.07.24

 „vegblna” is lesz a megjul Duna-parton A Kzraktrak fejlesztse olyan szimbolikus gy, amely a vros lhetsgt, hasznlhatsgt is nagyban javtja – hangoztatta Demszky Gbor, aki szerint a ferencvrosi terlet mra „kiilleszkedett" a vrosbl. Mint mondta, a hangslyozottan kulturlis cl fejleszts megnyitja a vrost a Duna fel.

Az elkpzelsek szerint az 1880-as vekben emelt pletek megjtsval, valamint az azok mell lltott „blna alak" vegplet kialaktsval sikerl majd a „vros szvetbe illeszked" kulturlis s szrakoztat kzpontot lltani.

Az jsgrknak kiosztott tjkoztat szerint az 1500 ngyzetmteres rendezvnytermet, galrikat, knyvesboltokat, kv- s teahzakat, valamint a partszakasz teljes hosszban elnyl teraszt is magban foglal pletegyttes tadsa hrom v mlva vrhat. A clkznsg elssorban az egyetemi vrosrsz diksga lesz.

A tervek szerint a felszn alatt egy 250 frhelyes parkolt is kialaktanak, s a szomszdos Nehru-parkot is megjtjk.

A Fvrosi Kzgyls jniusi lsn fogadta el az gynevezett telekalaktsi tervet, amelyet a ferencvrosi nkormnyzat szablyozsi rendelete r el. A kzgyls szakbizottsga jnius 27-n hirdette ki a kzbeszerzsi plyzat eredmnyt. Ezt kveten kezddhet meg az engedlyeztetsi tervek s a hatsgi engedlyek beszerzse.

Geszti a kultrfelels

Bojr Ivn Andrs vrosarculati tancsnok arra hvta fel a figyelmet, hogy a vros a 100-300 milli forintos tmogats fejben lnyegben egy hszmillird forint rtk ingatlant nyer. A PPP-konstrukcin „tllp", sszetett zleti megolds sorn a befektet magra vllalta a beruhzs valamennyi kltsgt, belertve kzlekedsfejlesztsi feladatokat is. Ennek fejben a cg a fvrosi tulajdon ingatlanra 25 ves zemeltetsi s hasznostsi jogot nyert, tovbb megkapta a brbeadsra vonatkoz gynevezett kizrlagos gynki tevkenysg jogt is.

A cg kpviseli a sajttjkoztatn bejelentettk: a projekt kulturlis arculatnak megtervezst „Geszti Pter s csapata" vgezheti el.
vissza