Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Klfld

ttrs az indiai alagtomlsnl, mg 41 munks vrja, hogy kiszabadtsk

2023.11.28

Beomlott egy épül autópálya-alagút Indiában, 41 munkást, akik bennrekedtek, próbálnak csaknem két hete kimenteni. Az indiai hatóságok hétfn közölték, hogy megkezdték a kézi ásást. A mentcsapatok mára áttörték a törmeléket.

 
 

Az indiai munkások november 12. óta rekedtek az Uttarakhandban található, 4,5 kilométeres autópálya-alagútban. A múlt héten egy fúrógép elromlott, ami késleltette a mentési mveletet.

 
 

A Reuters szerint hétfn azonban úgynevezett patkánybányászokat vontak be, és megkezddött a különféle szerszámokkal történ kézi ásás.

A tisztviselk korábban azt mondták, hogy az éjszaka folyamán jól haladtak.

Körülbelül hat-hét méter van hátra - mondta az éjszaka folyamán Deepak Patil, a mentést vezet magas rangú tiszt. Arra a kérdésre, hogy kedden elérik-e a férfiakat, azt válaszolta: "Persze, száz százalékban".

 

A mentk megkezdték egy függleges csatorna kialakítását is, hogy vízszintesen fúrhassanak. Korábban a munkások egy csövön keresztül kaptak élelmet, vizet, fényt, oxigént és gyógyszereket.

 

Az alagút az 1,2 milliárd font érték Char Dham autópálya része, amely négy hindu zarándokhelyet köt össze egy 500 mérföldes úthálózaton keresztül.

Bár a hatóságok nem közölték, hogy mi okozta az omlást, korábban már voltak földcsuszamlások, földrengések és áradások a környéken - írja a Sky News.


vissza