Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Klfld

Hatalmas koszt okoz a havazs Nmetorszgban, tbben meghaltak

2023.11.29

Két halálos áldozatot követelt az utakon a hirtelen jött téli idjárás Németországban. Az elrejelzések szerint a következ napokban dél felé vonulnak a hófelhk, és több helyen is mínusz 10 fok körüli éjszakai hmérsékletre számítanak a szakértk.

 
 

A hófelhk dél felé haladnak. Ma is havazik, különösen Bajorországban, Baden-Württembergben és Hessenben - mondta Dr. Karsten Brandt, a Donnerwetter.de idjárásjelentje.

 
 

A havazás káoszt okozott az utakon. Két ember meghalt. A baden-württembergi Schwäbisch Hall körzetében egy 71 éves férfi halt meg egy frontális ütközésben a csúszós út miatt. A rajna-vidéki Pfalzban pedig egy 54 éves ni sofr halt meg.

Az elrejelzések szerint további havazásra és az utak jegesedésére kell számítani. Több iskola is zárva marad a hirtelen jött, nagy mennyiség hó miatt.

 

A Main-Spessart járási hivatal közölte, hogy az Aurában és Burgsinnben, valamint a Frammersbachi középiskolában és a Wiesthali általános iskolában sincs tanítás.

Szerdára virradó éjszaka a keleti és délkeleti hegyvidéken helyenként akár mínusz 10 fok is lehet - a helyi meteorológiai szolgálat szerint a havazás és a fagypont alatti hmérséklet miatt sok helyen jeges utakra kell számítani - írja a Bild.

 

vissza