Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Klfld

Japn vizsglatot indtott a tokii replgp-baleset gyben

2024.01.03

Tokióban a Haneda repültérnél leszállás közben összeütközött egy utasszállító repülgép a partirség gépével. A 379 utast szállító repülgép az ütközés után kikgyulladt. A balesetben a parti rség öt tagja meghalt. A japán közlekedési hatóságok megkezdték a baleset kivizsgálását.

 
 

A közlekedési hatóság közölte, hogy a parti rség gépének adatrögzít berendezéseit már megkapta, de egyelre nincsenek meg a Szapporóból Tokióba érkezett utasszállító fekete dobozai.

Az utasszállító személyzete szerint a repülés során nem történt semmilyen rendellenesség, a leszállást pedig a légiirányítással egyeztetve hajtották végre.

A baleset miatt Japán legforgalmasabb repülterének mind a négy kifutópályáját lezárták egy idre, de kedden három pályát megnyitottak.

A japán légitársaság még szerdán is több mint 40 belföldi járatot törölt, egy másik légitársaság, az All Nippon Airways pedig 50-et a Hanedán. A korlátozás néhány nemzetközi járatot is érintett.A BBC azt írja, hogy a baleset során egy ember zúzódásokat szenvedett el, de ezenkívül a gép mind a 379 utasa és személyzete életveszélyes sérülések nélkül megmenekült - közölte a vállalat. 

A gépen keletkezett tüzet több mint nyolc órával az ütközés után, kedd kora estére sikerült csak megfékezni - tették hozzá.

 

A parti rség gépén tartózkodó hat ember közül öt meghalt, csak a gép kapitánya élte túl az ütközést - közölte a rendrség.

Az Airbus repülgépgyártó vállalat kedden bejelentette: szakérti csoportot küld "mszaki segítségnyújtás céljából" Tokióba.

A tokiói rendrség pedig szakmai gondatlanság gyanújával vizsgálatot indított a baleset ügyében.


vissza