Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Oktats

Tbb j kpzst indt a Sznhz- s Filmmvszeti Egyetem

2024.01.18

Összesen négy új képzéssel és két új specializációval bvíti képzési kínálatát a Színház- és Filmmvészeti Egyetem. A hazai felsoktatásban elsként indít akciórendez- (second unit director) képzést az SZFE, emellett forgatókönyvíró MA és tanárképzések is elérhetek lesznek a 2024-es szi tanévtl.

 
 

A jól ismert és népszer képzései mellett a SZFE 2024 szétl négy új szakot, valamint két specializációt indít.

Az akciórendez MA, a forgatókönyvíró MA, a filmmvészeti tanár MA és színházmvészeti tanár MA képzések olyan egyedülálló szakok, amelyek teljesen új színt jelentenek a magyar felsoktatás palettáján. Szintén újdonság, hogy a drámainstruktor szakon a mvészeti szervez specializációt, a televíziós msorkészít szakon pedig az online tartalomkészít specializációt a 2024/25-ös tanévtl választhatják elször a hallgatók.

 
 

A Zsigmond Vilmos Mozgóképmvészeti Intézet két új képzése szervesen építi be az oktatásba a szakmai gyakorlatot és a filmipari kapcsolatait, elsegítve a hallgatók foglalkoztathatóságát és vállalkozói szellemének fejldését.

A programok segítségével bármilyen helyszín megalkotható, így az operatrképzés mellett a látványtervezk számára is óriási lehetséget biztosít új terek létrehozására, illetve a rendezk számára is egy újfajta kihívást jelent, hogy ebben a világban alkossanak. A virtuális-stúdió használatára felnttképzések is épülnek, így a technológia alkalmazását már korábban diplomát szerzett filmes szakemberek is elsajátíthatják.


vissza