Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Sport

Vizsglatot indtott az FIA a brazliai futamon trtnt botrny miatt

2023.11.06

A Forma–1-es Sao Pauló-i Nagydíj után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a helyi szervezk ellen.

A hivatalos dokumentum alapján azért hívatta be az FIA a Sao Pauló-i szervezket, mert id eltt, hivatalos engedély nélkül léptek be a pódiumceremóniára készül nézk a pályára.

A szervezknek magyar id szerint vasárnap este volt jelenésük a versenybíróknál, és nem sokkal késbb meg is született a vizsgálat eredménye.

A magyarázatban az FIA kifejtette, hogy az 1-es kanyarnál több néz is a pályára rohant a futam leintése után, amikor az autók még a pályán tartózkodtak, ezzel balesetveszélyes pillanatokat okozva és megszegve a biztonsági elírásokat. A szervezk elismerték a hibájukat, amely már korábban is elfordult Brazíliában. Kijelentették, hogy alapos vizsgálatokat fognak végezni és lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a jövben ne forduljon el hasonló. Az FIA kötelezte a Sao Pauló-i szervezket, hogy legkésbb január 30-áig nyújtsanak be papírokat arról, hogy miként tervezik mindezt, azaz hogyan lehet még biztonságosabbá tenni a 2030-ig szerzdést hosszabbító interlagosi pályát a következ évekre.

 


vissza