Betlts folyamatban...

gyflkapu

Felhasznlnv:
Jelsz:

Hrek - Vilggazdasg

61 millird dollros replgpvsrlst jelentett be az Emirates

2023.11.28

A korábban bejelentett 95 darab új Boeing és 15 darab új Airbus repülgép beszerzésével az Emirates légiflottája 310 szélestörzs repülgéppel bvül az elkövetkez években. A flotta kiszolgálására új, hipermodern mszaki bázist is épít a légitársaság.

 
 

Az Emirates a Dubei Airshow-n leadott legjelentsebb megrendelései új repülgépekre vonatkoztak. A világ legnagyobb szélestörzs utasszállító repülgép-flottájával rendelkez légitársaság 52 milliárd dollár értékben 90 darab Boeing 777-9-es, 777-8-as és 5 db 787-es repülgépek beszerzésére, továbbá 6 milliárd dollár értékben 15 darab Airbus A350-900-as beszerzésére írt alá megállapodást, amivel együtt az Emirates összesen 310 szélestörzs repülgépet rendelt.

Az Emirates a Dubai Airshow-n jelentette be, hogy 950 millió dolláros beruházás keretében új, ultramodern mszaki létesítményt épít a dubaji Al Maktoum Nemzetközi Repültéren (DWC). Az egymillió négyzetméter alapterület komplexumot úgy tervezték, hogy a 2040-es évekig kiszolgálja az Emirates teljes repülgépflottáját és üzemeltetési igényeit, szabad kapacitását pedig más légitársaságok számára is elérhetvé teszik. Az új létesítmény a közel-keleti kereskedelmi repülés mszaki szolgáltatásainak központja lesz.

 
 

Flottája fejlesztésére a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága jelents megállapodásokat kötött régi és új partnerekkel egyaránt. A francia Safrant például összesen több mint 1,2 milliárd dollár érték megrendeléssel bízta meg. Ennek értelmében a cég a legújabb generációs Safran Seats fedélzeti ülésekkel fogja felszerelni az Emirates új Airbus A350, Boeing 777X-9 és meglév Boeing 777-300-as repülgépeit. A megállapodás továbbá kizárólagos szolgáltatásokat is magába foglal az utastéri berendezések, a nagy teljesítmény kerekek és karbonfékek, futómalkatrészek, valamint MRO-szolgáltatások – felújítás, karbantartás, nagyjavítás – terén.

Annak érdekében, hogy az Airbus A380-as repülgépei a következ évtizedben is megfeleljenek az Emirates szigorú elírásainak, a légitársaság több mint 1,5 milliárd dollár érték megállapodásokat kötött a légiközlekedési piac és az MRO-szolgáltatások teljes spektrumában tevékenyked partnerekkel karbantartási, javítási és nagyjavítási szolgáltatásokra, alkatrészellátásra, alkatrészjavításra és mszaki támogatásra vonatkozóan. Az amerikai repülgépgyártóval, a Boeing-gel egyetértési megállapodásba foglalták az olyan fejlett digitális technológiák közös alkalmazását, mint a drónokkal támogatott repülgép-ellenrzések, a pontosság és hatékonyság fokozása érdekében használt virtuális- és kiterjesztett valóság (AR és XR) eszközök, valamint a prognosztikai és prediktív karbantartás következ generációjának bevezetése.

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága és Németország legnépszerbb szabadids légitársasága, a Condor szintén a Dubai Airshow-n írta alá az interline partnerségükrl szóló megállapodást, amely lehetvé teszi, hogy utasaik a két légitársaság 70 európai, afrikai, ázsiai, ausztráliai és közel-keleti célállomásaira egyszeren, egyetlen jeggyel eljussanak. A két légitársaság utasai egyetlen jeggyel foglalhatják le a csatlakozó járatokat, így egyaránt gyorsabbá és könnyebbé válik a becsekkolás és a poggyászfeladás. Az egy hetes eseményen az Emirates nem csupán beruházási és partnerségi megállapodásokat kötött. Bemutatta repülgépcsaládját - köztük a négyosztályos A380-ast, a Boeing 777-ER-t és a nemrégiben bevezetett magán chartergépet, az Embraer Phenom 100-at -, standján pedig a látogatók többek között kipróbálhatták a légitársaság kiterjesztett valóságot használó, munkavállalói képzést segít alkalmazását, a MIRA-t. A 2023-as Dubai Airshow-n az Emirates eseményein több mint 43 ezer látogató vett részt.


vissza